Sancțiuni pentru agresarea lucrătorilor medicali

Persoanele care vor comite acte de violență asupra lucrătorilor medicali vor fi sancționate. Acestea riscă amendă până la 7500 de lei sau arest contravențional până la 15 zile. Un proiect de lege privind completarea Codului Contravențional a fost votat în lectură finală în ședința de vineri, 23 martie, a Parlamentului, transmite IPN.

Potrivit proiectului, jignirea premeditată a onoarei, demnității sau reputației profesionale a lucrătorului medical va fi sancționată cu amendă cuprinsă între 500 și 1250 de lei. De asemenea, ultragierea lucrătorului medical, însoțită de acțiuni huliganice și vătămare corporală, va fi sancționată cu amendă de 7500 de lei sau arest contravențional până la 15 zile.

Potrivit autorilor, aceste modificări legislative vor crea mecanisme eficiente de protejare a sănătății și drepturilor lucrătorilor medicali. Conform unor date statistice estimative, anual sunt înregistrate în jur de o sută de cazuri de diferite forme de violență asupra cadrelor medicale, inclusiv abuz verbal, psihologic și chiar fizic.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.