Activistul Fiodor Ghelici spune că îl va da în judecată pe președintele Igor Dodon

Fostul președinte al Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă președintele Republicii Moldova, activistul Fiodor Ghelici, spune că îl va da în judecată pe președintele Igor Dodon pentru defăimare.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, Fiodor Ghelici a spus că ceea ce a declarat președintele Igor Dodon în cadrul unei emisiuni TV, precum că ar fi lichidat Comisia pentru controlul public pe motiv că președinte acesteia, adică Fiodor Ghelici, ar fi cerut bani de la ambasadele acreditate la Chișinău, utilizând semnătura președintelui, sunt niște falsuri. Potrivit lui Fiodor Ghelici, toate scrisorile trimise în numele comisiei pe care o reprezenta, aveau antet corespunzător și semnătura sa în calitate de președinte al comisiei.

Fiodor Ghelici a mai spus că multiplele scrisori trimise de cetățeni ai Republicii Moldova la adresa Comisiei pentru controlul public au fost lăsate baltă de președinte țării și actualmente nimeni nu se mai ocupă de ele. „În majoritatea scrisorilor se cere investigarea furtului miliardului. Când i-am raportat președintelui despre aceasta, mi-a spus să dau vina pe Filat (ex-premierul Vlad Filat)”, a declarat Fiodor Ghelici.

Activistul spune că, având mandatul de președinte al Comisiei pentru controlul public, l-a ținut la curent pe șeful statului cu toate cazurile de corupție care i-au fost raportate, inclusiv cazuri în care au fost implicați reprezentanți ai PSRM, partid pe care Igor Dodon l-a condus până să fie ales președinte. Ghelici susține că deține documente confirmative în acest sens, dar și toată corespondența cu președintele din timpul activității sale în comisie, probe pe care le va prezenta și în judecată.

  • fiodor ghelici despre faptul ca-l va da in judecata pe igor dodon.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.