Parlamentul și Guvernul Moldovei transmite condoleanțe Casei Regale a României

Parlamentul și Guvernul Republicii Moldovei transmite condoleanțe Casei Regale a României în legătură cu decesul Majestății Sale Regele Mihai I, care s-a stins astăzi, la vârsta de 96 de ani, la reședința din Elveția, transmite IPN.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, menționează că Regele Mihai I a fost un om de stat prin excelență, o personalitate de talie internațională care a demonstrat un curaj vizionar în cele mai dificile momente din istoria României. „Regele Mihai I și Casa Regală a României au fost și rămân factorul de coeziune pentru întreg poporul român și un model de loialitate, curaj, demnitate și generozitate pentru toți românii”, a mai spus președintele Parlamentului.

În mesajul său, premierul Pavel Filip a menționat că Republica Moldova este alături de poporul român în aceste momente de profundă tristețe și își exprimă compasiunea familiei îndurerate și va păstra vie memoria Majestății Sale. „Prin moartea Regelui Mihai, România pierde un conducător cu o vastă viziune democratică, un reper de probitate, modestie și noblețe sufletească, un om de o mare înțelepciune și cu o înaltă valoare umană, care poartă în sine istoria unui popor și care va rămâne în conștiința națională drept o figură emblematică a istoriei și culturii românești”, se mai spune în mesaj.

Casa Regală a anunțat astăzi, 5 decembrie, că Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață, la ora 13.00, la reședința privată din Elveția. Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.