Dorin Chirtoacă, eliberat din arest la domiciliu

Primarul suspendat Dorin Chirtoacă a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. Decizia a fost luată vineri, 10 noiembrie, de către Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă nu are dreptul să părăsească localitatea și trebuie să anunțe despre orice schimbare de domiciliu. Nu are voie să meargă la locul de muncă sau în locurile unde se află persoanele vizate în dosar. La fel, trebuie să se prezinte la instanță ori de câte ori este citat.

Dorin Chirtoacă a declarat pentru presă că decizia de astăzi este stranie, este tardivă – dacă e vorba de referendum și este de ochii lumii – dacă e de vorbit la general. În mod normal, ar trebui să fie încetat procesul penal. El consideră că în următoarele zile ar putea avea loc presiuni privind demisia sa, dar și alte acțiuni care să-l intimideze. El a spus că va contesta decizia la Curtea de Apel, unde va cere casarea dosarului.

Procurorul Victoria Furtună a declarat că va studia partea motivată a încheierii și va decide privind contestarea acesteia.

Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde s-a aflat până astăzi. Edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini și a grăbi îndeplinirea unei acțiuni. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

  • dorin chirtoaca despre decizia de a fi plasat sub control judiciar.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.