Silvia Radu către CMC: Sunt prea multe probleme în oraș pentru a face spectacole politice

„Sunt prea multe probleme în municipiul Chișinău pentru a face spectacole politice sau de oricare alt gen”, a declarat presei primarul interimar Silvia Radu, după ședința eșuată a Consiliului municipal Chișinău în lipsă de cvorum.

La ședință au venit doar șase consilieri. Silvia Radu a menționat că o asemenea atitudine din partea aleșilor locali denotă lipsă de respect față de chișinăuieni, în condițiile în care există peste o mie de cereri doar de la persoane fizice, care au trecut toate procedurile interne și urmează să fie aprobate în CMC, transmite IPN.

Primarul interimar a spus că, dacă aleșii locali au o problemă cu ea personal, nu aveau decât să o informeze că nu o vor prezentă la ședință.  „Îi rog foarte mult pe consilieri să considere interesul cetățeanului și al locuitorilor municipiului Chișinău mai presus ca orice ambiție politică sau supărare personală”, a îndemnat Silvia Radu.

Edila consideră inadmisibil faptul că aleșii locali se prezintă cu întârziere sau nu se prezintă la ședință, atât timp cât sunt plătiți din bani municipali, iar îndemnizațiile pe care le ridică sunt de zece ori mai mari decât salariul mediu pe care îl au angajații Primăriei. Silvia Radu i-a îndemnat pe consilieri să dea dovadă de disciplină și să vină la următoare ședință informați cu privire la proiectele de decizie care urmează a fi examinate. „Nici timp nu avem și nici bani nu avem prea mulți”, a mai spus primarul interimar.

La ședință s-au prezentat doar șase consilieri – din Blocul Electoral „Platforma Popular Europeană – Iurie Leancă”, din Partidul Comuniștilor și a celor fără de partid, un consilier PLDM și un consilier neafiliat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.