Tehnică nouă pentru polițiști

Peste 2000 de polițiști au primit echipament, tehnică de calcul și automobile, procurate în cadrul procesului de reformare a Poliției. Valoarea totală a lotului înmânat astăzi, 16 octombrie, în cadrul unui eveniment oficial, este de 30,7 milioane de lei, transmite IPN.

Astăzi, au fost prezentate și înmânate 54 de vehicule pentru toate cele 203 sectoare de poliție. Peste două mii de unități de tehnică de calcul: computere, imprimante, etc. au fost oferite secțiilor de urmărire penală și investigații, sectoarelor de poliție și unităților de gardă din cadrul inspectoratelor de poliție teritoriale. La fel, au fost repartizate peste patru mii de unități de echipament: centuri tactice cu huse pentru cătușe, balonașe cu gaz, tocuri pentru pistol, cătușe, etc.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, a declarat că Poliția dispune de toate instrumentele necesare prin care poate deveni mai eficientă și mai apropiată de cetățeni.

Prin Strategia de dezvoltare a poliției pentru anii 2016 – 2020, semnată și aprobată de Guvern în luna mai a anului trecut, Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției își propun să continue reforma sistemului polițienesc și să alinieze standardele din domeniu la cele internaționale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.