A fost stabilită data Adunării Generale a Procurorilor

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a decis convocarea Adunării Generale a Procurorilor pentru data de 17 noiembrie și a constituit Comisia de organizare a alegerilor, din componenţa căreia vor face parte cinci persoane, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Necesitatea convocării Adunării Generale a Procurorilor vine ca urmare a expirării, pe 19 decembrie 2017, a mandatelor a șase din totalul celor 12 membri ai CSP, inclusiv a preşedintelui acestui organ de autoadministrare, Mircea Roşioru.

În premieră, membrii CSP au aprobat şi Proiectul bugetului Consiliului Superior al Procurorilor pentru anul 2018. Proiectul bugetului CSP a fost elaborat în conformitate cu prevederile noii Legi cu privire la Procuratură, în vigoare de la 01.08.2016, care prevede că „CSP este organul independent de autoadministrare al procurorilor, cu statut de persoană juridică şi cu un buget separat față de Procuratură, finanţat de la bugetul de stat în limita alocaţiilor bugetare aprobate prin legea bugetară anuală, ceea ce îi garantează independența”.

Ținând cont de necesitățile pentru lansarea activității Consiliului Superior al Procurorilor, au fost stabilite cheltuieli de structură şi de personal în sumă de 7,2 milioane lei. Proiectul va fi prezentat spre aprobare Ministerului Finanţelor.
 

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.