Preoți: Deciziile Consiliului Antidiscriminării atacă valorile familiei, moralitatea

Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității (nenumit neoficial Consiliul Antidiscriminare)  a devenit o bâtă care îi persecută pe toți cei care sunt ostili păcatului homosexualității și formelor sale de manifestare publică. Acuzațiile vin din partea unui grup de preoți.

Diaconul Ghenadie Valuţa a spus, la o conferință de presă la IPN, că șeful statului Igor Dodon a ajuns și el ținta deciziilor Consiliului Antidiscriminare, doar pentru că apără valorile familiei și moralitatea. Diaconul a amintit că, recent, membrii Consiliului l-au găsit vinovat pe președinte că ar fi făcut declarații discriminatorii și de instigare la ură pe criterii de orientare sexuală în cadrul unor emisiuni TV. Şi astfel, președintele este obligat să prezinte scuze publice pentru declarațiile făcute. Dacă nu o va face, va fi acționat în judecată.

Potrivit lui Ghenadie Valuţa, președintele Republicii Moldova este obligat să apere Biserica și pe creștini, iar decizia Consiliului Antidiscriminare este un gest de înjosire nu atât a președintelui, cât a poporului care l-a ales și a Bisericii. „Noi pentru prima dată avem pe cineva care vorbește de bine despre Biserică și acționează în acest sens. Noi nu putem fi indiferenți când acest reprezentant al nostru este atacat, pentru că astfel suntem atacați și noi, creștinii”, a spus Ghenadie Valuţa.

Preotul Ioan Solonaru, din satul Cimişeni, raionul Criuleni, a spus că nu este împotriva oamenilor, ci împotriva păcatelor lor. „Noi nu vrem ca păcatul să iasă în stradă. Să trăiască dumnealor (homosexualii) cum vor, în familia lor, dar este foarte jignitor faptul că aceste lucruri se promovează în stradă”, a spus preotul.

Fețele bisericești îl încurajează pe șeful statului să inițieze abrogarea Legii cu privire la asigurarea egalității sau, cel puțin, excluderea din ea a sintagmei „orientare sexuală”. O altă solicitare ține de includerea în Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a reprezentanților Bisericii, cultelor religioase şi ai societății civile tradiționale.

  • ghenadie valuta despre conisliul antidiscriminare.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.