Institutul de Medicină Urgentă respinge acuzațiile în care a fost vizat

Conducerea Institutului de Medicină Urgentă respinge acuzațiile unei mame care afirmă că medicii nu i-au acordat ajutorul medical necesar fiului său și că din această cauză bărbatul s-ar afla și astăzi în comă.

Administrația instituției medicale precizează faptul că pacientul a fost adus cu ambulanța pe data de 6 august, dimineața, la Departamentul de primiri urgente, unde a fost diagnosticat cu comoție cerebrală. La acel moment, starea lui de sănătate nu cerea o intervenție urgenţă, medicii de gardă examinându-l în regim regulamentar, efectuându-i investigațiile clinice și paraclinice, testele de laborator şi procedurile imagistice la cavitatea toracică, abdomen şi cutia craniană necesare.

În urma examenului medical s-a stabilit că acesta avea traumatism cranio-cerebral închis, hematom subdural acut, hemoragie subarahnoidiană, edem cerebral difuz cu deplasarea structurilor medii cerebrale și sindrom convulsiv. Atunci decizia medicului de gardă a fost de a-l interna la reanimare pentru stabilizarea funcțiilor organismului și tratament terapeutic. Iar către ora 09.30 pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale, fiindu-i efectuată o cranioectomie decompresivă, cu evacuarea hematomul subdural.

Starea bărbatului rămâne în continuare gravă, fără dinamică, fiind monitorizat neurologic, cu respirație artificială. Mama și sora pacientului pledează pentru transferarea lui la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie, iar soția dorește ca soțul să rămână pentru tratament în continuare la Institutul de Medicină Urgentă.

Bărbatul este pompier, dar activa și ca taximetrist pe timp de noapte. La Urgență a ajuns după un accident rutier. Mama acestuia a povestit, într-o conferință de presă la IPN, că medicii l-au investigat abia când a leșinat, după mai bine de trei ore de așteptare pe holurile instituției medicale. Femeia spune că medicii i-au propus familiei să doneze ficatul fiului. Acesta a fost și motivul pentru care a cerut transferarea acestuia la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.