Campanie pentru a schimba percepția cetățenilor despre corupție

Un spot motivațional și o serie de filmulețe vor fi promovate în mediul online pentru a schimba percepția cetățenilor asupra corupției din Republica Moldova. Centrul Naţional Anticorupție (CNA), cu susținerea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova (PNUD) și Guvernului Norvegiei, a lansat miercuri, 20 septembrie, campania națională de informare „Integritatea este libertate”, transmite IPN.

Vicedirectorul CNA, Cristina Ţărnă, a spus într-o conferință de presă că este momentul ca toți cetățenii Republicii Moldova să înceapă să gândească altfel despre fenomenul corupției, să-l privească dintr-o altă perspectivă decât cea cu care sunt obișnuiți. Campania va oferi informație despre obligațiile de integritate pe care le are clasa politică, agenții economici, angajații statului și instituțiile publice.

Spotul video și seria de filmulețe au fost realizate sub forma unor lecții ținute de către actorul Boris Cremene. Fiecare lecție pornește de la exemple bazate pe percepția și mentalitatea oamenilor despre situațiile în care este impus să fie corupt și care sunt regulile aplicabile în asemenea situații. „Vom încerca să-i deprindem pe cetățeni cu felul în care este normal să fie tratați în instituțiile publice și ce tip de abordare trebuie să existe în instituțiile publice, care sunt responsabilitățile acestora faţă de cetățeni”, a spus Cristina Ţărnă.

„Măsurile coordonate de prevenire a corupției sunt deseori mai eficiente decât combaterea consecințelor acestui fenomen. Acestea sunt esențiale pentru sporirea pe termen lung a încrederii cetățenilor în capacitatea și voința statului de a promova și implementa reforme în beneficiul cetățeanului”, a spus Olga Crivoliubic, managerul proiectului „Consolidarea funcțiilor CNA de prevenire și analiză a corupției”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.