Protestul de duminică s-a soldat cu un dosar penal

Protestul organizat duminică, 17 septembrie, de către Consiliul Marii Adunări Naționale s-a soldat cu un dosar penal. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției, în timpul menţinerii ordinei şi siguranţei publice de către poliţişti, un microbuz de model Mercedes Sprinter a intrat în mulţime şi s-a deplasat în direcţia cordonului viu de poliţişti, punând în pericol viaţa şi sănătatea celor prezenţi la protest. Bărbatul aflat la volan, care s-a demonstrat că nu este proprietarul mașinii, a fugit de la fața locului, transmite IPN.

Incidentul s-a produs în fața sediului televiziunii naționale „Moldova 1”.

Poliția precizează că proprietarul automobilului, un bărbat de 43 de ani din raionul Hâncești, a încercat să fugă de la fața locului, deplasându-se pe contrasens cu mijlocul de transport, unde a fost stopat de agenții de patrulare și escortat la Inspectorat pentru documentare. Oamenii legii au început măsurile speciale de investigaţii pentru identificarea şi localizarea şoferului care a intrat cu microbuzul în mulțime. Pe acest fapt s-a dispus iniţierea unei cauze penale, iar microbuzul va fi ridicat în calitate de corp delict conform procedurii.

Mesajul Poliției a fost publicat în seara zilei de duminică.

În timpul protestelor, însă, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase a spus că oamenii legii au pus sechestrul pe microbuzul care aducea la sediul televiziunii naționale amplificatoarele audio și boxele folosite în protest. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.