Zeci de pompierii și polițiști vor asigura odinea publică pe 31 august

Zeci de pompieri vor asigura menținerea securității antiincendiare, dar și zeci de polițiști vor asigura ordinea publică pe parcursul măsurilor cultural-artistice organizate de Ziua Limbii Noastre, pe 31 august, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, pentru prevenirea și lichidarea situațiilor excepționale, dar și pentru menținerea securității antiincendiare, în servantul de luptă vor activa peste 300 de persoane cu 130 de unități de tehnică. Mai mult, în Piața Marii Adunări Naționale vor fi dislocate două autospeciale de intervenție pentru menținerea securității antiincendiare pe parcursul măsurilor cultural artistice.

Inspectoratul Național de Patrulare informează că angajații INP vor dirija traficul rutier la intrările în capitală. Totodată, pentru a nu se crea ambuteiaje odată cu începerea unui nou an de învățământ, în perioada 31 august – 9 septembrie, mai mulți ofițeri de patrulare vor fi repartizați pe străzile municipiului Chișinău, și anume la sensul girator TUTUN-CTC. La fel, este vorba despre sensul giratoriu străzilor Ion Creangă – Ștefan cel Mare – Calea Ieșilor, Negruzzi –  Gagarin-Albișoara – D. Cantemir, dar și la intersecția străzilor Ismail-Calea Moșilor-Calea Basarabiei, Ciuflea-București și Calea Orheiului-Studenților.

De asemenea, pentru menținerea ordinii publice și securității circulației rutiere vor fi plasate patrule pedestre în apropriere de Gara de Nord, Sud și Centru din capitală. Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor să adapteze viteza, să păstreze distanța între autovehicule și să se conformeze indicațiilor ofițerilor de patrulare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.