Absolvenții Academiei Militare și-au primit gradul de locotenent

58 de absolvenți ai promoției 2017 a Academiei Militare „Alexandru cel Bun” din Chișinău, printre care 11 fete, au primit diplome de licență și gradul militar primar al corpului de ofițeri „locotenent”. Cei mai buni absolvenți ai promoției la specialitățile infanterie, artilerie și transmisiuni au primit insigna „Militar Eminent”. Ceremonia s-a desfășurat în scuarul Catedralei Mitropolitane, transmite IPN.

Viceministrul apărării, Gheorghe Galbura, a menționat că timp de patru ani cât studenții au făcut serviciul militar s-au investit speranțe în ei, fiindu-le asigurată instruirea de calitate și tot ce are mai bun școala militară. „De astăzi sunteți parte a corpului armatei, corp de elită în care devotamentul, onoarea și dragostea de Patrie sunt la ordinea zilei”, a adăugat viceministrul apărării.

Comandantul lector interimar al Academiei Militare, colonel Gheorghe Țurcanu, a remarcat că un ofițer modern trebuie să fie un cetățean bun, un patriot adevărat, să dispună de cunoștințe și capacități care îi vor permite cu demnitate să acționeze în situații cu diverse grade de dificultate. Gheorghe Țurcanu i-a îndemnat pe absolvenți să se perfecționeze continuu pentru a fi în pas cu milităria contemporană.

Locotenentul Alexei Hemei a spus că generația de militari a crescut împreună cu Academia Militară, care într-un timp relativ scurt a reușit o ascensiune în calitatea procesului de studii. „Putem spune că în această zi visul nostru s-a îndeplinit. Suntem siguri în ziua de mâine și vă îndemnăm pe toți să fiți sigurii că noi vom face tot posibilul pentru apărarea integrității și suveranității Republicii Moldova”, a spus Alexei Hemei.

Durata studiilor la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” este de patru ani. Din anul 2012, instituția înmatriculează și fete, care studiază la toate specialitățile.

  • gheorghe galbura despre activitatea militarilor.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.