Uniunea Veteranilor de Război din municipiul Chișinău are conducere nouă

Uniunea Veteranilor de Război din municipiul Chișinău are un nou președinte. Este vorba despre Vasile Icubov. În cadrul unei conferințe de presă la IPN, acesta a declarat că funcția de președinte nu este uşoară, dar împreună cu veteranii va reuși să depășească greutățile cu care se confruntă aceștia. „Nu vom face promisiuni nerealizabile, dar este mult de făcut la nivel de municipiu şi la nivel de republică”, a spus Vasile Iacubov.

Acesta a menționat că pe parcursul a 25 de ani cei care au luptat pentru ţară au fost uitaţi. Deseori tratați drept străini, li se închideau ușile instituțiilor în care se adresau. Dar în ultima perioadă situația se schimbă. Şi se schimbă în bine.

„Suntem o forţă bine organizată şi capabilă de a face schimbări care pot duce la lucruri bune în societate şi în rândurile noastre. Acești patrioți ai neamului vor beneficia în scurt timp de pensii majorate, de alocații şi bilete la sanatoriile din ţară şi de peste hotare”, a mai spus Vasile Iacubov.

Potrivit noului președinte, în cadrul Uniunii Veteranilor de Război urmează să fie aplicată o nouă formulă de activitate, bazată pe consolidarea veteranilor pentru a-şi putea apăra drepturile şi pe o colaborare mai bună cu structurile guvernamentale şi instituțiile internaționale. „Proiecte ambițioase sunt, dar este nevoie de consolidare, răbdare şi înțelepciune”, a concluzionat Vasile Iacubov.

Președintele Uniunii Veteranilor de Război din Republica Moldova, Mihai Balan, a menţionat că după mai mulţi ani în care situaţia veteranilor la nivel national se agrava, s-a reuşit adoptarea majorării pensiilor veteranilor de război. Astfel, de la 1 martie, veteranii care au grad de dizabilitate vor primi de la 3500 la 1500 de lei. De asemenea, la nivel national se lucrează la elaborarea unui nou model de legitimații pentru veterani, biometrice, pentru a se evita falsificarea acestora. Evidenţa legitimațiilor este necesară, susţine Mihai Balan, dat fiind faptul că în prezent sunt circa 37 de mii de deţinători de legitimații, pe când numărul real al veteranilor care au luptat este mult mai mic.

  • vasile iacubov despre functie.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.