Miercuri elevii vor participa la careul de sfârșit de an școlar

Elevii din toată țara sunt așteptați miercuri, 31 mai, la tradiționalul careu ce marchează sfârșitul anului școlar. În instituțiile de învățământ festivitățile vor începe la ora 8.30. După ultimul sunet, pentru cei mai mulți dintre elevi începe vacanța, însă pentru absolvenții claselor a IX-a și a XII-a urmează sesiunea de examene, transmite IPN.

Primul examen pentru elevii din clasele a IX-a va avea loc pe 5 iunie, când alolingvii vor susține proba la limba și literatura română. Pe 8 iunie, elevii din clasele a IX-a vor susține examenul la matematică, iar pe 12 iunie va avea loc examenul la limba de instruire. Ultimul examen din această sesiune se va desfășura pe 15 iunie, la istorie.

Și sesiunea de bacalaureat va începe cu proba la limba și literatura română pentru alolingvi, pe 2 iunie. Pe 6 iunie, va avea loc cel de-al doilea examen – la limba de instruire, iar pe 9 iunie se va desfășura examenul la limba străină. Următorul examen va avea loc pe 13 iunie, când elevii de la profilul real vor susține examenul la matematică, iar cei de la profilul umanist la istorie. Cei din instituțiile de învățământ cu profil vor susține examen la arte sau la sport. Pe 16 iunie, elevii din clasele a XII-a vor susține examenul la alegere. Sesiunea de BAC se va încheia pe 20 iunie, când se va desfășura examenul la limba maternă pentru ucraineni, găgăuzi și bulgari.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE