Focuri de armă la Stăuceni. Un bărbat a murit, iar alți doi au fost răniți

Un bărbat a murit, iar alți doi au fost răniți în urma unui incident cu focuri de armă la un magazin de piese auto din comuna Stăuceni. Focul a fost deschis de proprietarul magazinului.

Cazul a avut loc vineri, 17 februarie. Procurorul adjunct al capitalei, Corneliu Bratunov, a declarat pentru IPN că în momentul în care un grup de persoane a intrat în magazin și a aplicat forța fizică asupra angajaților, proprietarul, împreună cu alte două persoane, s-au baricadat într-un oficiu de la etajul doi. În momentul în care indivizii au spart geamul și-au pătruns în oficiu, proprietarul a tras din pistolul pe care îl deținea legal. Trei bărbați, dintre cei care i-au atacat pe angajații magazinului, au fost răniţi, iar unul dintre ei a fost găsit mort mai târziu pe teritoriul unei stații PECO din apropiere.

Proprietarul magazinului, care a deschis focul, a fost audiat. Acesta este cercetat în stare de libertate, iar oamenii legii iau în calcul și legitima apărare. Două persoane sunt reținute și urmează a fi identificate și altele implicate în acest caz. Atât persoana decedată, cât și cei doi răniți, care sunt la spital, au antecedente penale. Nu este exclus că în acest caz ar fi vorba despre o reglare de conturi.

Deocamdată au fost intentate două cauze penale – pentru omor și pentru huliganism.