Viorel Morari: Nu toţi care fac declaraţii despre corupţie îşi asumă responsabilitate

Nu toţi cei care fac declaraţii publice despre anumite infracţiuni de corupţie îşi asumă responsabilitatea de a le prezenta și oficial. Declaraţia a fost făcută de către şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, în cadrul emisiunii  “În PROfunzime” de la postul de televiziune “PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

“Declaraţii sunt multe. Problema este că mulţi fac declaraţii publice despre anumite acţiuni de corupţie, iar atunci când vine timpul să facă acest lucru oficial, nu au curajul. Sunt şi din cei care vin în audienţă. Îi primim, îi ascultăm, iar atunci când le spunem să scrie, ca noi să investigăm oficial, ei, de cele mai multe ori, ne spun că ne-au furnizat doar informaţia, iar noi să ne descurcăm mai departe. Şi Renato Usatîi a făcut anumite declaraţii în spaţiul public, iar când a venit timpul să-şi asume responsabilitatea, a refuzat”, a declarat omul legii.

Viorel Morari a mai afirmat că subalternii săi investighează declaraţiile făcute  de Veaceslav Platon privind furtul miliardului, inclusive cele ce ţin de implicarea lui Vlad Plahotniuc în furtul din sistemul bancar: “Dacă se va confirma că Vlad Plahotniuc stă în spatele tuturor şi acţiunile lui cad sub incidenţa Codului Penal, atunci o să poarte răspunderea conform legii", a spus el.

Şeful Procuraturii Anticorupţie a mai spus că acţiunile sale în combaterea corupţiei şi declaraţiile recente ale lui Vlad Plahotniuc privind “începerea curățeniei în domeniul corupţiei” sunt doar coincidenţe. “Când am venit la şefia Procuraturii Anticorupţie, am fost întrebat de jurnalişti care sunt obiectivele mele. Eu am spus că vreau să se simtă mirosul schimbării, iar dacă nu vor fi făcute aceste schimbări, înseamnă că trebuie să plec. În al doilea rând, ca persoană publică, mi-am asumat responsabilitatea pentru ce se întâmplă. Fiecare persoană publică este responsabilă de ceea ce se întâmplă”, a spus Morari. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.