Un copil de două luni a ajuns la spital după ce a căzut din cărucior

Un copil de două luni din municipiul Bălţi a ajuns la spital după o plimbare cu căruciorul. În momentul în care părintele a vrut să ridice căruciorul pe bordură, coşul de la cărucior s-a desprins, iar copilul a căzut cu faţa în jos pe trotuar. În consecinţă,  a suferit plăgi multiple sângerânde şi chiar o intervenţie chirurgicală pentru suturarea unei răni.

Ala Condrea, şefa Secţiei primiri urgenţe a Spitalului Clinic municipal din Bălţi, a declarat pentru IPN că imprudenţa adulţilor deseori provoacă consecinţe nefaste pentru sănătatea copiilor. Tot la Bălţi a avut loc un alt caz în care un copil de opt luni a fost spitalizat după ce a fost scăpat jos de către naşii de botez în timpul cumetriei. Copilul a căzut pe gresie şi s-a ales cu traumatism cranio-cerebral.

Potrivit specialiştilor, căderile, chiar şi de la înălţimi foarte mici, pot fi foarte periculoase pentru copii. Părinţii trebuie să conştientizeze că un moment de neatenţie poate transforma un copil perfect sănătos într-un copil cu dizabilităţi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.