A fost lansat un portal online de accesare a fondurilor europene

Centrul de Drept şi Iniţiative Democratice (CDID) anunţă lansarea primului portal online de accesare a fondurilor europene disponibile pentru localităţile din Republica Moldova şi România, transmite IPN.

Prin intermediul platformei de accesare a fondurilor transfrontaliere europene -  www.accesfonduri.eu – autorităţile publice din Republica Moldova pot solicita online un parteneriat sau înfrăţire cu o autoritate publică din spaţiul european. Aceeaşi opţiune este disponibilă şi pentru autorităţile publice locale europene, care pot solicita un parteneriat cu primăriile din Moldova.

În cadrul platformei sunt prezentate toate informaţiile necesare despre fondurile europene disponibile autorităţilor publice locale din Republica Moldova. Ţinând cont de faptul că aceste finanţări au caracter transfrontalier, fondurile disponibile prin cadrul acestor programe operaţionale pot fi accesate doar prin intermediul unor proiecte comune, fiind nevoie de un parteneriat sau înfrăţire cu autorităţile publice centrale, regionale sau locale din UE. Solicitantul poate alege judeţul sau raionul dorit pentru asociere, înfrăţire şi completează un formular în acest scop.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.