La Chişinău a fost lansată o carte despre minorii care s-au refugiat în Germania

Poveştile a 12 minori din Africa şi Asia, care s-au refugiat în Germania au fost descrise într-o carte prezentată vineri, 1 iulie, la Chişinău. Cartea „Pur şi simplu să plec. Evadarea copiilor” a fost scrisă de directorul adjunct al Academiei Deutsche Welle din Germania, Ute Schaeffer. Lucrarea descrie cum au ajuns aceşti copii în Europa şi care a fost istoriile lor de viaţă în ţările de origine, transmite IPN.

Ambasadoarea germană în Republica Moldova, Ulrike Knotz, a menţionat că autoarea volumului s-a axat pe o problemă foarte actuală – tinerii care au ajuns în situaţii periculoase. „Ute Schaeffer a vorbit cu aceşti tineri şi a aflat şi contextul în care copiii şi-au părăsit ţările de origine”, a declarat ambasadoarea.

Autoarea cărţii „Pur şi simplu să plec. Evadarea copiilor” a intervievat timp de şase luni 12 copii care au fost de acord să-şi împărtăşească destinele. Aceştia au venit fără părinţi în Germania, nu ştiau unde vor ajunge, cum vor reuşi să-şi găsească un loc de trai sau un serviciu. Protagoniştii lucrării sunt originari din Siria, Irak, Afganistan, Cecenia, Somalia, Sierra Leone, Coasta de Fildeş, Guineea şi Nigeria. „Scopul lor era să plece. Doar să plece. Cu alte cuvinte, cât mai departe posibil de violenţă şi urmărire, departe de locul unde familia proprie este masacrată şi ai putea fi personal să fii următorul”, a declarat autoarea.

De asemenea, Ute Schaeffer a menţionat că minorii prezentaţi în carte sunt luptători extrem de disciplinaţi. „Ei au mers consecvent pe drumul lor, şi-au urmărit scopul şi şi-au asumat riscuri majore. Au experienţă în depăşirea situaţiei. Toate aceste caracteristici i-au ajutat mult în primele săptămâni, luni sau chiar ani petrecuţi în mediul german. Doar cei mai puternici şi cei mai curajoşi ajung până la noi”, a declarat autoarea cărţii.

Toate veniturile obţinute din vânzările de carte vor fi utilizate pentru susţinerea refugiaţilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.