Tinerii moldoveni îşi pot depune dosarele pentru bursele oferite de Bundestagul german

Şi în anul 2017, Bundestagul german oferă tinerilor moldoveni posibilitatea de a realiza stagii de practică în cadrul programului Bursa Parlamentară Internaţională. Bursa se adresează tinerelor cu o înaltă calificare şi interes pentru viaţa politică şi care, după încheierea Programului, se reîntorc în patria lor animaţi de voinţa de a participa activ şi responsabil la configurarea unui viitor democratic pentru ţara lor. Programul durează de la 1 martie până la 31 iulie 2017, iar participanţii vor primi o bursă lunară în valoare de 500 de euro, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, prin intermediul acestuia, tinerii vor avea posibilitatea de a absolvi un stagiu de 15 săptămâni pe lângă un membru al Bundestagului german. În acest mod, aceştia vor face cunoştinţă cu sistemul parlamentar german şi cu procesele de decizie politică. Totodată, participanţii vor putea acumula experienţă practică în domeniul muncii parlamentare. Selecţia bursierilor se va face de către o comisie de selecţie independentă a Bundestagului.

Ambasada Germaniei anunţă că în mod suplimentar vor fi preluate şi costurile de asigurare în caz de boală, accidente şi de răspundere civilă pentru studenţi precum şi taxele administrative şi contribuţiile de asigurări sociale. În afară de aceasta se acordă cazare gratuită. În cazul în care participanţii dispun de cazare proprie, acestora li se va oferi o contribuţie pentru aceste cheltuieli în valoare de 300 de euro lunar. Cheltuielile de călătorie tur-retur spre Berlin vor fi restituite.

Informaţii detaliate despre programul de burse, condiţiile de eligibilitate, procedura de aplicare şi cea de selectare, pot fi preluate de pe pagina Bundestagului: http://www.bundestag.de/ips, dar şi de pe pagina de web a Ambasadei Germane:  www.chisinau.diplo.de/ips. Dosarele de participare la program în formă electronică pot fi expediate până la data de 30 iunie 2016 prin e-mail în adresa ambasadei  info@chisinau.diplo.de.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.