Festivalul internaţional „Zilele muzicii noi”, la cea de-a XXV-a ediţie

Interpreţi şi orchestre muzicale din zece ţări vor participa la cea de-a XXV-a ediţie a festivalului internaţional „Zilele muzicii noi”, care se va desfăşura la Chişinău, în perioada 4-12 iunie. În aceste zile, pe scena Sălii cu Orgă, a Filarmonicii Naţionale, la Muzeul Zemstvei, precum şi în alte locaţii din capitală, vor fi susţinute 12 concerte. Festivalul este organizat de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din Moldova, transmite IPN.

În cadrul unei conferinţe de presă, organizatorii au declarat că intrarea la concerte va fi gratuită. Potrivit acestora, festivalul are drept scopuri familiarizarea specialiştilor şi a publicului larg cu valorile muzicii contemporane şi internaţionalizarea creaţiei muzicale din Republica Moldova. În cadrul ediţiei din acest an vor evolua participanţi din România, Spania, Marea Britanie, Rusia, Israel, Italia, Canada, Germania, Polonia şi Republica Moldova.

Directorul fondator al festivalului, Ghenadie Ciobanu, a menţionat că programul festivalului este împărţit în trei categorii. Prima se referă la muzica dedicată ţărilor. Cea de-a doua categorie a festivalului reprezintă omagii marilor compozitori. În cadrul celei de-a treia categorii, vor fi susţinute concerte mixte, în acest mod, creaţiile compozitorilor autohtoni vor fi interpretate împreună cu cele ale compozitorilor din alte ţări.

Festivalul va debuta pe 4 iunie, la Sala cu Orgă, unde orchestra de cameră din Polonia va susţine un concert de muzică contemporană poloneză, începând cu ora 18.00.

Organizatorii spun că în cei 25 de ani de când se organizează festivalul internaţional „Zilele muzicii noi” , pe scenele acestuia au evoluat participanţi din 40 de ţări, au fost susţinute peste 350 de concerte şi prezentate peste o mie de creaţii muzicale.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.