Marş al tăcerii, în susţinerea familiei tradiţionale

Mai mulţi preoţi şi enoriaşi ai Bisericii Ortodoxe au participat sâmbătă, 14 mai, la un Marş al tăcerii pentru susţinerea familiei tradiţionale. Oamenii s-au adunat pentru a susţine familia formată dintr-un bărbat şi o femeie şi pentru a susţine familiile cu mulţi copii. Participanţii la Marş afirmă că anume familia tradiţională oglindeşte învăţătura de credinţă ortodoxă, contribuind astfel la zidirea unei societăţi bine ancorate în valorile cu adevărat importante, ce asigură continuitatea unui neam, transmite IPN.

Mitropolitul Vladimir, care s-a aflat în fruntea Marşului, a menţionat că familia tradiţională este o tradiţie strămoşească a Moldovei, binecuvântată de Dumnezeu. Potrivit lui, omenirea a avut la bază o familie formată dintr-un bărbat şi o femeie – Adam şi Eva. Mitropolitul susţine că în ultima perioadă de timp au apărut multe organizaţii neguvernamentale care sunt departe de adevăr.

„Am ajuns în aceste clipe grele pentru Biserica noastră şi pentru ţara noastră când unii dintre parlamentarii Republicii Moldova au votat legea minorităţilor sexuale  şi ne-au pus la acelaşi nivel cu dânşii”, a declarat mitropolitul. Potrivit lui, acest lucru a fost făcut în pofida faptului că 98% dintre locuitorii Moldovei şi-au exprimat dezacordul cu această gândire.

Preotul Petru Gojan din oraşul Şoldăneşti a menţionat că familia creştină este un aşezământ dumnezeiesc care trebuie protejat. „Primii oameni care au fost în rai, zămisliţi din pământ şi din coastă au fost Adam şi Eva, noi suntem urmaşii. Deci, acest plan dumnezeiesc trebuie să meargă până la sfârşitul veacurilor, până la venirea a doua oară a Domnului nostru Iisus Hristos”, a declarat preotul.

Potrivit preotului Petru Ciobanu din oraşul Nisporeni, acest marş a fost organizat şi în susţinerea familiilor numeroase. „Natalitatea în ţara noastră este foarte joasă. Noi ne pierdem ca neam. Ar trebui ca în fiecare familie să se nască trei copii, unul pentru tată, unul pentru mamă şi al treilea pentru Dumnezeu şi neam”, a declarat Petru Ciobanu.

Enoriaşii consideră că familia tradiţională creştin-ortodoxă din Moldova îşi pierde din semnificaţie, inclusiv pentru că s-au format foarte multe secte religioase. „Lumea este botezată în Hristos, iar după aceasta se duce cu toţi ăştia care le dau bani, îmbrăcăminte, mâncare. În Hristos te-ai botezat, în Hristos trebuie să mori”, a declarat Maria Vasiliu din localitatea Vatra.

Creştinii au mers în marş de la Mănăstirea Ciuflea până în scuarul Catedralei mitropolitane „Naşterea Domnului”.

  • mitropolitul vladimir despre familie.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.