Va fi creată Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Programelor şi Activităţii de Tineret

Buna implementare a politicilor şi programelor destinate tinerilor va fi asigurată de Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Programelor şi Activităţii de Tineret, instituţie care va fi creată în timpul apropiat. Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei de astăzi, 26 aprilie, a Comisiei guvernamentale pentru politici de tineret, prezidată de premierul Pavel Filip, transmite IPN.

„Implicarea activă a tinerilor în realizarea programelor guvernamentale este cea mai sigură cale de dezvoltare a ţării. Cabinetul de miniştri susţine participarea tinerilor la îmbunătăţirea politicilor de tineret astfel încât rolul acestora să fie unul major în modernizarea societăţii”, a subliniat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă al executivului.

Membrii Comisiei au discutat şi despre consolidarea centrelor de tineret, finanţarea proiectelor dedicate tinerilor prin intermediul Programului anual de Granturi, gestionat de Ministerul Tineretului şi Sportului, cât şi despre adoptarea unui nou cadru legislativ care să reglementeze acest sector. Noul Proiect de lege cu privire la tineret va oferi acestora oportunităţi egale şi posibilităţi de dezvoltare a cunoştinţelor şi competenţelor, precum şi a abilităţilor practice.

În Republica Moldova, tinerii reprezintă 25% din populaţie sau circa 860 de mii de persoane.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.