Mai multe drumuri naţionale şi locale sunt blocate din cauza zăpezii

Mai multe drumuri naţionale şi locale din ţară sunt întroienite. Şeful serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţână, a declarat pentru IPN că pe drumurile naţionale este întreruptă circulaţia pe trei sectoare. Totodată, alte 17 drumuri locale sunt blocate din cauza formării sulurilor de zăpadă.

„Actualmente, circulaţia rutieră pe drumurile naţionale este satisfăcătoare cu excepţia unor sectoare, care sunt întroienite. Pe drumul magistral Chişinău-Cimişlia-Vulcăneşti-Giurgiuleşti este întreruptă circulaţia rutieră pe sectoarele Ciumai-Burlăceni şi Vulcăneşti-Slobozia Mare. Pe drumul republican Anenii Noi-Căuşeni-Ştefan Vodă, este blocată circulaţia în zona localităţilor Olăneşti şi Tudora”, a declarat Sergiu Căpăţână.

În caz de necesitate, pe sectoarele blocate se impun restricţii de circulaţie pentru transportul de mare tonaj. Potrivit lui Sergiu Căpăţână, măsura vine ca urmare a faptului că mulţi dintre conducătorii acestui tip de transport ignoră recomandările de a dota roţile cu lanţuri antiderapante.

Potrivit şefului serviciului operativ al ASD, din cauza vântului puternic, se formează suluri de zăpadă. „De la drumurile magistrale sunt blocate străzile către 17 localităţi din câteva raioane de sud. Participanţii la trafic sunt îndemnaţi să doteze maşinile în conformitate cu prevederile Regulamentului de circulaţie rutieră”, a menţionat Sergiu Căpăţână.

În sectoarele unde circulaţia este blocată sau se circulă cu dificultate sunt antrenate utilaje suplimentare, care lucrează la deszăpezire. Lucrările se efectuează în regim non-stop.

Totodată, instituţiile de frontieră recomandă cetăţenilor moldoveni să evite pe cât posibil călătoriile în Ucraina şi România sau tranzitarea acestora, din cauza condiţiilor climaterice nefavorabile şi situaţiilor incerte create pe mai multe trasee naţionale şi internaţionale. Toate punctele de trecere activează în regim normal, cu excepţia Tudora-Starocazacie, Palanca-Maiaki-Udobnoe şi Giurgiuleşti-Galaţi, unde traversarea acestora este îngreunată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.