80% dintre moldoveni nu au mers deloc la teatru în ultimul an

80% dintre moldoveni nu au fost deloc la teatru în ultimele 12 luni. Doar 2% dintre cetățeni merg la spectacol în medie o dată pe lună, iar o dată pe săptămână nu are nimeni obiceiul să meargă la teatru. Astfel arată datele celui mai recent Barometru al Opiniei Publice, transmite IPN.

Datele studiului arată că la capitolul cinema situația este similară – 81% dintre intervievați nu au mers niciodată la cinema în ultimele 12 luni. 8% dintre intervievați au mers de 2-3 ori la cinema în ultimul an. În ceea ce privește concertele, situația este un pic mai bună. 20% dintre respondenți au fost de 2-3 ori la concert în această perioadă, iar 1% merg în medie o dată pe săptămână la concerte.

Vizitele la bibliotecă sunt ca și cele la muzeu – 76-79% dintre respondenți nu au mers niciodată la aceste instituții. Doar 4% dintre intervievați au obișnuința să meargă o dată pe săptămână la bibliotecă.

Întrebați cât de des au vizitat locuri culturale din Republica Moldova, 48% dintre intervievați au răspuns că nu au vizitat niciodată locurile culturale din țară în ultimele 12 luni. 26% au mers de 2-3 ori timp de un an. Totodată, 54% dintre respondenți nu au participat deloc la evenimentele culturale comunitare care au avut loc în ultimele 12 luni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.