Proiecţii de filme mute acompaniate de muzică

Centrul Cultural German AKZENTE organizează proiecţii de filme mute acompaniate de muzică vie la pian şi vioară. Cinematograful mobil Open-Air-Kino prezintă în aer liber filme mute de diverse genuri, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al AKZENTE, artiştii din Leipzig, Germania, Tobias Rank şi Stephan Gunthard, au pornit deja la drum într-o maşină de pompieri de epocă (Magirus Deutz, 1969) care aduce cu sine echipamentul tehnic, sonor, de iluminare şi de proiecţie a filmelor. Artiştii din Germania vor crea o atmosferă care va aminti de începuturile cinematografiei.

În program sunt filmele - „Patinoarul” (1916) cu Charlie Chaplin, „One week” (1920) cu Buster Keaton, „Ein Sonntagsfahrer” (1925) cu Larry Semon, „Vormittagsspuk (1927) cu Hans Richter şi „Der Trinker” (2012) cu Tilo Baumgaertel.

Proiecţiile au loc luni, 28 septembrie, începînd cu ora 20.00 în Scuarul Europei din Parcul Central al municipiului Chişinău. Evenimentul cultural este susţinut de Institutul Goethe din Bucureşti

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.