Chişinău Youth Orchestra planifică un program inedit în această vară

Andriano Marian, dirijorul Chişinău Youth Orchestra, a anunţat că în această vară orchestra va avea cel mai complex program şi speră că prin susţinerea acestuia să fie atinse 2 scopuri - educaţia şi promovarea tinerilor muzicieni şi să adune un număr cât mai mare de consumatori de muzică de calitate. Chişinău Youth Orchestra a decis să pregătească un program inedit vara deoarece aceasta este perioada mai pasivă din punct de vedere cultural, transmite IPN.

Dirijorul Chişinău Youth Orchestra a menţionat că în cadrul programului va fi organizat un master-class de violă prin care vor fi sprijiniţi tinerii violonişti ai orchestrei. La 17 iulie în Parcul Dendrariu se va da concertul de deschidere, un concert de contrast, cu muzică clasică şi pop.

Andriano Marian a mai spus că proiectul de vară va aduna tinerii talentaţi care studiază peste hotare, va fi organizată şi o tabără de vară în cadrul căreia tinerii vor crea noi spectacole. Produsul muncii de la tabără îl vor constitui 2 concerte la Chişinău, unul dintre ele constituind lansarea Orchestrei naţionale. Dirijorul a menţionat că brandul Chişinău Youth Orchestra nu dispare, dar este necesar să fie constituită o orchestră naţională deoarece în Chişinău Youth Orchestra cântă tineri moldoveni de pe ambele maluri ale Nistrului. „Acum avem 71 de tineri membri ai orchestrei, este cel mai mare număr de până acum”, a subliniat dirijorul.

Ulterior Chişinău Youth Orchestra va pleca în România unde a fost invitată să susţină un concert împreună cu orchestrele de tineri din alte state.

În cadrul programului care durează până la 1 august, Chişinău Youth Orchestra va realiza şi un spot care va prezenta tinerii muzicieni în diferite ipostaze în diferite locaţii din Moldova cu scopul de a oferi oamenilor un video pe care să-l vizioneze cu plăcere şi să regăsească în acest video valori.

La final va fi organizat un concert cu Cătălin Josan, iar acum se duc negocieri şi cu Nicoleta Nucă, ca aceştia să interpreteze muzică pop în maniera Chişinău Youth Orchestra.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.