Judecător suspendat din funcţie

Judecătorul Veaceslav Panfilii de la Judecătoria Anenii Noi, reţinut anterior de procurorii anticorupţie pentru corupere pasivă, a fost suspendat din funcţie de către Consiliul Superior al Magistraturii. Decizia a fost luată la şedinţa CSM de marţi, 28 aprilie, transmite IPN.

Anterior, Centrul Naţional Anticorupţie a informat că magistratul ar fi pretins 1000 de euro pentru pronunţarea unei hotărâri favorabile pe o cauză civilă aflată în gestiune. Iniţial, judecătorul ar fi primit 600 de euro, iar în seara de marţi, 7 aprilie, a fost reţinut în flagrant delict în timp ce primea ultima tranşă.

Judecătorul a fost suspendat din funcţie la demersul procurorului general care a motivat că bănuitul activând în continuare ar putea să împiedice stabilirea adevărului în cadrul urmăririi penale şi ar putea influenţa negativ imaginea justiţiei.

Pentru comiterea acestei infracţiuni legislaţia prevede închisoare de la 7 la 15 ani, cu amendă în mărime de până la 10000 de unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Pe durata ultimului an şi jumătate, acesta este al cincilea caz de documentare a magistraţilor pentru acte de corupţie, anterior, fiind reţinuţi pentru acţiuni similare patru judecători din raioanele Teleneşti, Căuşeni, Criuleni şi Glodeni, doi dintre ei fiind deja condamnaţi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.