ADA elaborează o nouă strategie privind protecţia mediului în Moldova

Agenţia Austriacă de Dezvoltare (ADA) elaborează o nouă strategie de ţară pentru Republica Moldova, pentru perioada 2015-2020, iar o prioritate o reprezintă protecţia mediului, a anunţat şeful Biroului de Coordonare pentru Cooperare Tehnică a Austriei, Gerhard Schaumberger, în cadrul unei întrevederi cu ministrul mediului, Sergiu Palihovici, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă remis de minister.

ADA intenţionează să-şi aprofundeze cooperarea pe subiectul protecţiei mediului, în special în ceea ce ţine de mediul înconjurător şi acţiuni climatice – componente ale Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, şi să-şi extindă portofoliul de proiecte de mediu în Moldova. Urmează lansarea unui nou proiect – „Suport în domeniul cadrului instituţional din sectorul apă şi sanitaţie”, startul lui fiind  preconizat pentru anul 2015, pentru o durată de 6-8 ani.

Colaborarea cu ADA reprezintă o oportunitate pentru Republica Moldova de a îmbunătăţi prin sanitaţie condiţiile de viaţă ale cetăţenilor, devenind mai vizibilă şi atractivă din punct de vedere investiţional şi turistic, a declarat ministrul Sergiu Palihovici.

Autoritatea publică centrală de mediu susţine intenţia ADA de extindere a cooperării pe subiectul protecţiei mediului, în special suportul pentru minister în implementarea capitolelor din Acordul de Asociere cu UE. În context, a fost solicitată susţinerea ADA în efectuarea analizei instituţionale în sectorul mediu pentru implementarea Strategiei de Mediu şi Strategiei privind Adaptarea la Schimbările Climatice.

Parteneriatul de Cooperare între Ministerul Mediului al Republicii Moldova şi Agenţia Austriacă de Dezvoltare se realizează în baza Acordului între Guvernul Republicii Austria şi Guvernul Republicii Moldova cu privire la Cooperare şi Dezvoltare, semnat în 2008, la Viena, iar obiectivele de activităţi sunt axate pe reducerea sărăciei, asigurarea păcii şi a securităţii umane şi protecţia mediului înconjurător.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.