Primarul satului Pecişte a fost împuşcat dintr-o armă de vânătoare

Primarul satului Pecişte, raionul Rezina, a ajuns în stare gravă la spital, împuşcat noaptea trecută de către un consătean dintr-o armă de vânătoare. Anunţul a fost făcut de către ministrul afacerilor interne, Oleg Balan, transmite IPN.

Ministrul a declarat, miercuri, la o conferinţă de presă, că în localitate s-au auzit mai multe focuri de armă și primarul, însoţit de şeful de post, s-au îndreptat spre locul de unde s-au auzit împuşcăturile. Acolo, se aflau 2 săteni. Fiindu-le cerute explicaţii, unul dintre bărbaţi a tras în direcţia primarului, rănindu-l în regiunea capului. Edilul a fost transportat de urgenţă la spitalul raional.

Şeful Inspectoratului General de Poliţie, Ion Bodrug, a declarat că cei doi bărbaţi au fost reţinuţi în această dimineaţă. Cel care a tras în primar are 35 de ani şi a fost anterior judecat pentru violenţă în familie. Arma de vânătoare era deţinută ilegal.

Solicitat de IPN, vicedirectorul Spitalului raional Rezina, Lilia Gordienco, a declarat că primarul se află în stare gravă în secţia reanimare. Edilul a suportat o intervenţie chirurgicală, iar medicii fac tot posibilul ca să-l salveze.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.