Experţi ai Comisiei de la Veneţia, în vizită la Chişinău

O echipă de experţi ai Comisiei de la Veneţia a venit pentru 2 zile la Chişinău, la invitaţia Ministerului Justiţiei. Experţii au avut o întrevedere cu ministrul justiţiei în exerciţiu, Oleg Efrim, la care s-au discutat aspecte ale proiectul legii cu privire la reformarea Procuraturii , expediat comisiei spre expertizare  în noiembrie anul trecut.

Contactată de IPN, şefa Serviciului de presă al Ministerului Justiţiei, Olga Cebanu, a declarat că experţii au apreciat pozitiv proiectul pentru că pune accentul pe independenţa Procuraturii Generale şi o scoate de sub influenţa politicului. Noua modalitate de numire a procurorului general ar presupune modificarea Constituţiei, iar experţii Comisiei de la Veneţia vor avea discuţii şi cu fracţiunile parlamentare.

Experţii au apreciat modificarea tipului de subordonare ierarhică şi au remarcat că la elaborarea proiectului de lege s-a ţinut cont de propunerile anterioare ale Comisiei de la Veneţia. Opinia oficială a comisiei va fi expusă în martie anul curent.

Experţii Comisiei de la Veneţia vor avea întrevederi cu reprezentanţii Procuraturii Generale, cei ai Consiliului Superior al Magistraturii şi fracţiunile parlamentare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.