Un bărbat a fost reţinut în timp ce vindea o armă de vânătoare deţinută ilegal

Poliţiştii au reţinut un bărbat în vârstă de 34 de ani, locuitor al capitalei, în timp ce vindea o armă de vânătoare cu ţeava retezată. La solicitarea ofiţerilor de poliţie, bărbatul n-a putut prezenta niciun act de păstrare şi port a armei de foc, transmite IPN.

Direcţia de Poliţia a municipiului Chişinău informează că bărbatul a fost escortat la inspectorat pentru audieri. Acesta a recunoscut că arma o păstra ilegal şi că ar fi vrut să o vândă cu 150 de euro. Poliţia a dispus efectuarea expertizei balistice pentru a constata dacă arma a fost sau nu folosită la săvârşirea vreunei infracţiuni. De asemenea, urmează să se stabilească provenienţa ei.

Bărbatul este cercetat penal pentru purtarea, păstrarea şi comercializarea ilegală a armelor. Legislaţia prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000 la 12 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 3 ani.

Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău reaminteşte că persoana care predă de bună voie arma de foc sau muniţiile pe care le deţine fără autorizaţie este eliberată de răspunderea penală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.