Pe 30 noiembrie secţiile de documentare a populaţiei vor avea program prelungit

În legătură cu desfăşurarea alegerilor parlamentare şi în vederea asigurării cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot cu acte de identitate necesare pentru participarea la alegeri, toate secţiile de evidenţă şi documentare a populaţiei  vor activa pe 30 noiembrie 2014 după un program prelungit, de la ora 7.00 până la ora 21.00, transmite IPN.

Totodată, în perioada 25 – 30 noiembrie, secţiile de evidenţă şi documentare a populaţiei eliberează la solicitare, în mod gratuit, buletinul de identitate provizoriu cetăţenilor cu drept de vot, care deţin acte de identitate cu statut „nevalabil”, inclusiv şi deţinătorilor paşapoartelor de tip sovietic, care din anumite considerente nu au obţinut buletinul de identitate, precum şi cetăţenilor ale căror acte sunt pierdute/furate şi celor care anterior nu au deţinut acte de identitate.

Comisia Electorală Centrală a permis cetăţenilor cu drept de vot să participe la  alegerile parlamentare în baza actelor de identitate cu termen de valabilitate expirat. Astfel, în această situaţie buletinul de identitate provizoriu nu se va elibera.

Buletinul de identitate provizoriu se eliberează în mod simplificat, după stabilirea identităţii şi a statutului juridic (apartenenţei la cetăţenia Republicii Moldova), fără prezentarea obligatorie a documentelor de stare civilă, în cazul în care solicitantul anterior a fost luat în evidenţă în Registrul de stat al populaţiei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE