Întreprinderea „Metalferos” este condusă din umbră, acuzaţii

Directorul unei întreprinderi specializată în colectarea, păstrarea şi comercializarea deşeurilor de metal, Valentin Eşanu, susţine că întreprinderea de stat „Metalferos” este condusă din umbră de către Veaceslav Andronache, o rudă a prim-vicepreşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

În cadrul unei conferinţe de presă la IPN, Valentin Eşanu a spus că Veaceslav Andronache, deşi nu figurează ca angajat al întreprinderii, este cel care decide care dintre firmele de colectare a metalului uzat au voie să activeze, ce cantităţi de metal uzat să colecteze şi la ce preţ. Totodată, niciun act oficial eliberat de „Metalferos” nu conţine semnătura acestuia, documentele fiind semnate de către directorul întreprinderii, la indicaţia lui Veaceslav Andronache.

„Fără indicaţiile acestuia nu se semnează niciun act. Andronache stabileşte în cadrul unor discuţii private cum să activeze întreprinderea. El organizează toate schemele de spălare de bani începând cu anul 2009. El decide cine din agenţii economici trebuie să fie supuşi controalelor fiscale şi cui trebuie să-i fie retrasă licenţa de activitate”, a acuzat antreprenorul. Acesta spune că cei de la guvernare cunosc situaţia, dar nu vor să recunoască public.

  • valentin esanu despre veaceslav andronache.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.