Poliţia utilizează softuri care îmbunătăţesc eficienţa anchetei

37 de cauze penale au fost elucidate de la lansarea Centrului de analiză a informaţiilor în cadrul Inspectoratului General de Poliţie. Centrul utilizează softuri performante de colectare şi sistematizare a informaţiilor din dosare pentru a eficientiza munca anchetatorilor, transmite IPN.

Din cele 37 de cazuri elucidate – 5 sunt omoruri, 2 tentative de omor, 14 atacuri tâlhăreşti şi 16 cazuri de furt. Statisticile au fost prezentate în cadrul conferinţei de încheiere a proiectului de creare a respectivului centru.

Ministrul afacerilor interne, Dorin Recean, a spus că la implementarea proiectului Moldova a beneficiat de experienţa României, fiind susţinută de PNUD. De asemenea, oficialul a subliniat că MAI are o agendă bogată de colaborare cu autoritatea din România.

Proiectul a costat 130 mii de dolari. Centrul de analiză a informaţiilor are 11 angajaţi, iar Ministerul Afacerilor Interne preconizează pregătirea profesională continuă a acestora. Pentru viitor se planifică şi dezvoltarea capacităţii de prevenire a infracţiunilor, prin analiza acţiunilor şi evenimentelor.

Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, a spus că România este gata să continue efortul de colaborare cu Moldova. Iar reprezentantul rezident PNUD în Moldova, Nicola Harington-Buhay, a menţionat că prin astfel de proiecte în domeniul contracarării criminalităţii se poate utiliza experienţa altor state pentru a eficientiza munca în soluţionarea celor mai grave infracţiuni.

Centrul de analiză a informaţiilor gestionează infracţiunile grave şi deosebit de grave, care de obicei au dosare foarte voluminoase.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.