Muntele rămâne destinaţia preferată a moldovenilor pentru sărbătorile de iarnă

Şi în acest an muntele rămâne destinaţia preferată a moldovenilor pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Cele mai solicitate destinaţii sunt România şi Bulgaria.

Solicitat de IPN, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alexandru Juraveli, a menţionat că moldovenii care vor dori să sărbătorească Revelionul şi Crăciunul în munţii din România vor achita pentru un sejur de 5 nopţi, care include  cazarea, transportul şi micul dejun, de la 150 de euro. Pentru un sejur asemănător în Bulgaria, turiştii vor scoate din buzunare în jur de 240 de euro. Preţul include, transportul, micul dejun, cina şi cazarea într-un hotel cu 4 stele.

Munţii din Ucraina nu sunt foarte solicitaţi din cauza preţurilor exagerate. Un sejur de 5 zile în staţiunea montană  Bukovel costă  de la 250 de euro în sus, şi aceasta doar pentru cazare, fără masă şi transport.

Alexandru Juraveli a mai spus că, datorită operatorilor care prestează zboruri din Chişinău spre destinaţii exotice, ca Sri Lanka, Dubai şi Maldive, moldovenii profită şi de aceste oferte. Preţul pentru o vacanţă de iarnă de 5 zile în Sri Lanka pentru o persoană porneşte de la 1 mie de euro, în Dubai – 1 mie de dolari. Vacanţa pe Maldive este mai scumpă, în jur de 1500 de euro de persoană.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.