Moldova a fost zguduită de un cutremur de 5 grade pe scara Richter

În dimineaţa de duminică, 6 octombrie, în Republica Moldova s-a resimţit un cutremur produs în munţii Vrancea din România. În munţi cutremurul a avut intensitatea de 5,5 grade pe scara Richter, iar în Republica Moldova de 5,0 grare. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către şeful Centrului de Seismologie Experimentală al Institutului de Geologie şi Seismologie din Chişinău, Ion Ilieş.

Adâncimea focarului a fost de 140 de kilometri. Ion Ilieş a spus că acest cutremur nu este legat de cutremurele din Galaţi, din ultima perioadă.

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu a declarat pentru Agenţie că până la ora 05.15 nu au fost înregistrate pagube sau sunete de telefon de la persoane care ar fi avut de suferit

În ultima perioadă în munţii Vrancea au loc mai multe cutremure. Seismul de noaptea trecută a avut intensitatea de 5,7 la Bucureşti, capitala României. Sâmbătă seara în Vrancea s-au produs mai multe valuri ale seismului.

Cu aproape exact 2 ani în urmă, 4 octombrie 2011, la Chişinău a mai fost resimţit un cutremur produs în munţii Vrancea. Atunci intensitatea a fost de 4,3 grade pe scara Richter.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.