Studii în România pentru jumătate de an

Premierul Iurie Leancă propune ca tinerii din Republica Moldova să meargă la studii în România doar pentru jumătate de an, după care să revină în țară. Propunerea a fost discutată, în această săptămână, cu prim-ministrul român, Victor Ponta, în cadrul unei întrevederi a oficialilor la Bucureşti, transmite IPN.

„Guvernul român ne oferă burse, dar cu anumite efecte negative pentru Republica Moldova. Majoritatea celor care pleacă la studii în România nu se mai întorc în ţară. I-am propus prim-ministrului Victor Ponta Programul Erasmus. Reacţia acestuia a fost pozitivă”, a spus Iurie Leancă în cadrul unei emisiuni la Radio Moldova.

Erasmus Mundus este un program de cooperare şi de mobilitate în domeniul învăţământului superior, promovat de Uniunea Europeană, care prevede formarea educaţională la scară internaţională.

Pentru anul de studii 2013-2014, Guvernul român a oferit 5 500 de burse pentru cetăţenii Republicii Moldova.  Aceştia vor învăţa în România de la 2 la 6 ani, în dependenţă de ciclul universitar, facultate şi specializare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.