Peste 400 de copiii au urcat în scena din scuarul Teatrului Naţional de Operă

De Ziua Internaţională a Copilului, peste 400 de copiii au evoluat în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, la tradiţionalul concert organizat de Direcţia generală educaţie tineret şi sport din municipiul Chişinău. Toţi copiii care au participat la eveniment au primit din partea organizatorilor îngheţată şi suc.

Solicitată de IPN, şefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a menţionat că festivitatea organizată de către direcţie a întrunit pe aceeaşi scenă copii de la toate instituţiile de învâţământ din capitală, aflate în subordinea municipalităţii. Noutatea din acest an constă în tematica evenimentului, şi anume evitarea conflictelor dintre părinţi şi copii.

„Instituţiile de învăţământ sunt în preajma copiilor şi le oferă ceea ce este de datoria lor, însă ceea ce poate oferi un părinte, prin afecţiune, gingăşie şi relaţii biologice, nu poate face nicio altă instituţie, oricât de performantă ar fi”, a menţionat Tatiana Tverdohleb.

Ea a mai spus că Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a încheiat un contract cu Uniunea Tineretului şi Studenţilor, care vor prezenta gratuit, în fiecare duminică, la ora 12.00, spectacole de teatru pentru copii, la Centrul de Business şi Agrement „Atrium”, de lângă Hotelul Cosmos. Aceasta a mai adăugat că, din păcate, prea puţini părinţi şi copii vin la aceste spectacole.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.