O „Seară de artă” pentru copiii cu autism

Copiii din Moldova care suferă de autism vor fi susţinuţi financiar. Pentru colectarea banilor, Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova (CIFM) invită la cea de-a 10-a ediţie a expoziţiei de artă în scopuri caritabile „Seara de artă”, transmite IPN.

Preşedintele clubului, Marie Moser, soţia ambasadorului Statelor Unite în Moldova, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest eveniment are un dublu impact: susţinerea reabilitării copiilor cu autism şi promovarea culturii din Moldova prin expunerea operelor locale. Expoziţia este cu vânzare.

În seara zilei de 5 aprilie, la Moldexpo, vor fi prezentate lucrările a peste 80 de pictori şi meşteri populari din Moldova. Eroul simbol al acestei ediţii aniversare este artistul moldovean Alexei Ostapenko, a cărui pictură „O gură de viaţă pentru ziua de mâine” defineşte conceptul acţiunii de caritate. Participant în fiecare an la „Seara de artă”, evenimentul este şi un omagiu adus artistului decedat în 2011.

Costul biletului de intrare la expoziţie este de 100 de lei, sumă care, împreună cu banii achitaţi de artişti pentru închirierea spaţiului, vor merge către beneficiarul selectat de o comisie din cadrul CIFM. La această ediţie aniversară banii colectaţi în urma evenimentului vor fi donaţi asociaţiei obşteşti „SOS Autism”, ONG care susţine  familiile în care cresc copii bolnavi de autism. Asociaţia a fost fondată în 2008 de un grup de părinţi ai căror copii suferă de autism.

Suma oferită de sponsorii şi artiştii care participă la eveniment va fi alocată primului proiect în domeniul autismului din Moldova – Centrul de resurse pentru copiii cu autism. „SOS Autism” îşi propune deschiderea unui centru care ar oferi un spectru mai larg de servicii, nu doar terapie pentru copii. Printre serviciile care vor fi prestate sunt instruirea personalului şi a profesorilor, discuţii cu părinţii sau editarea de cărţi. „Centrul dat va fi o carte de vizită pentru implicarea autorităţilor în susţinerea copiilor care suferă de acest handicap”, a declarat Aliona Dumitraş, reprezentantul asociaţiei „SOS Autism”.

„Ar fi mare păcat să trecem pe lângă persoanele bolnave de această maladie în cazul când suntem conştienţi de faptul că i-am putea ajuta”, a declarat prima doamnă a Republicii Moldova, Margareta Timofti, susţinătoarea acţiunii de caritate.

În ediţia anterioară a „Serii de Artă” au fost colectaţi în jur de 8000 de dolari, sumă care a fost oferită Institutului Oncologic şi din care a fost procurat aparataj pentru dozarea corectă a medicamentelor în tratamentul contra leucemiei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.