Socialiștii continuă protestele: Libertate lui Dodon!

Simpatizanții Partidului Socialiștilor, în frunte cu deputați socialiști, au ieșit astăzi din nou la protest în centrul capitalei. Aceștia s-au deplasat către mai multe instituții de stat, cerând ca președintele de onoare al PSRM, fostul șef de stat Igor Dodon, să fie eliberat din detenție, transmite IPN.

Secretarul executiv al formațiunii, Vlad Batrîncea, a declarat în fața Parlamentului că PSRM nu va tolera presiunile și răfuielile politice din partea guvernării PAS. Deputatul a declarat că „ceea ce face acum puterea cu fostul președinte al țării, Igor Dodon, este o crimă fără termen de prescripție”. Potrivit lui, metodele aplicate astăzi de PAS față de opoziție vor avea efectul de bumerang, care va duce în final la prăbușirea actualei guvernări. „Este o crimă care nu are termen de prescripție. Acei care au aplicat asemenea metode vor suferi din cauza acestor metode. Într-o bună zi mascații vor veni și după ei”, a spus socialistul.

Deputatul Bogdan Țîrdea a menționat că este pentru prima dată în istoria Republicii Moldova când un ex-președinte este reținut, cu un pretext inventat.

Parlamentara Alla Darovannaia a spus că este încă o zi când viața în Moldova este și mai proastă. „Ni se spune zilnic că peste tot este rău, inflația este mare. Nu e așa. Noi avem cea mai mare inflație din regiune, cele mai mari prețuri din regiune, cel mai mare deficit bugetar din istoria Republicii Moldova, ceea ce înseamnă că peste câteva luni guvernarea nu va avea bani pentru salarii și pensii. Ne pare rău, dar prețul la gaz a fost solicitare să se majoreze, iar guvernanții spun că nu e problema noastră. Dar e problema noastră, pentru că gazul e produs strategic. Trebui să meargă de urgență să negocieze contractul. Dacă venim în iarnă fără gaz, nu știu ce mai facem”, a declarat deputata.

Consilierul PSRM în Consiliul municipal Chișinău, Alexandr Odințov, susține că partidul de la guvernare a eșuat pe toate domeniile, iar pentru a ascunde aceste eșecuri și incompetența sa, PAS organizează show-uri cu arestarea oponenților politici.

De la Parlament, protestatarii PSRM s-au deplasat în fața Guvernului scandând: „Libertate lui Dodon!”, „Jos Guvernul!”, „Jos Maia Sandu!”, „Nu dictaturii!”, „Rușine, Gavrilița!”, „Demisie!” etc.

Oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte al țării, Igor Dodon. Acțiuni similare au loc și în alte imobile deținute prin persoane interpuse. Igor Dodon și cumnatul acestuia au fost reținuți pentru 72 de ore. Perchezițiile au  avut loc în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii  de comitere a coruperii pasive, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.