Slusari: Colectăm semnături pentru ședința extraordinară a Parlamentului pe subiectul Aeroportului

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, anunță că de astăzi începe colectarea semnăturilor pentru convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului pe subiectul Aeroportului Internațional Chișinău. Pentru aceasta, este nevoie de 34 de semnături, dintre care 26 semnături deja există, spune deputatul. Parlamentarul susține că în cadrul ședinței extraordinare ar urma să fie chemați la raport prim-ministrul, șeful Serviciului de Informații și Securitate, șeful Centrului Național Anticorupție, procurorul general și ministrul justiției, transmite IPN.

„Este necesar să clarificăm situația și, în funcție de derulare a evenimentelor, vom acționa în continuare – moțiune  de cenzură, proteste – totul e posibil”, a declarat Slusari în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la postul Jurnal TV.

Parlamentarul susține că este absolut clar că securitatea Republicii Moldova este pusă în pericol. „Noi vrem cât mai repede să fie examinată chestiunea și pus punct asupra statutului juridic al aeroportului. Pentru noi nu există altă soluție decât anularea contractului de concesionare. Acest contract a fost încheiat cu grave încălcări, în baza concursului închis, cu păstrarea acestei taxe aeroportuare”, a afirmat deputatul.

Deputatul socialist Grigore Novac susține că în ceea ce-l privește pe noul beneficiar al companiei „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, „toate ațele duc spre aceleași persoane – Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc”. Parlamentarul spune că face aceste declarații, bazându-se pe informații concrete, dar a refuzat să spună din ce sursă vin. „În realitate, ce s-a produs zilele trecute? Acest drept de concesiune s-a întors exact la cei care au fost până la Rothschild (n.r. fostul proprietar al companiei, Nat Rothschild), doar că a apărut o altă persoană pe arena acestui aeroport. Acest cetățean al Federației Ruse, Andrei Goncearenko, era „back” și acum a devenit „front”, pe primul plan”, a declarat Grigore Novac. Potrivit lui, fostul proprietar, Nat Rothschild, nu a înțeles până la urmă în ce daravelă a intrat.

Pe 23 decembrie, a devenit cunoscut faptul că omul de afaceri din Federația Rusă, Andrei Goncearenko, este noul beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține 95% din „Avia-Invest” (administratoarea Aeroportului Internațional Chișinău). Aceasta, după ce NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.