Slujba de înviere va fi oficiată anul acesta fără focul haric

Focul haric anul acesta nu va fi adus în Republica Moldova, lucru ce nu s-a mai întâmplat de 17 ani încoace, transmite IPN.

Secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș a confirmat că focul haric a fost adus la Chișinău 17 ani la rând, iar acesta este primul caz când slujba de înviere se va oficia fără focul haric.

„Slujba de înviere nu are nimic cu procedura aducerii focului haric, sunt două lucruri total diferite. Aducerea focului haric este un eveniment aparte, iar formula slujbei de Înviere va fi stabilită în ultima săptămână dinaintea Paștelui, până atunci mai avem două săptămâni și jumătate, este prematur să vorbim despre acest lucru”, precizează secretarul Mitropoliei.

Vadim Cheibaș menționează că slujba Învierii este o procedură de binecuvântare, în care preoții salută creștinii cu: „Hristos a înviat!”, lucru ce se va întâmpla cu certitudine.

Potrivit religiei, după ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra și Hristos a înviat, de atunci, focul haric se aprinde pe mormântul lui Hristos în fiecare seară din sâmbăta dinaintea Paștelui.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.