Situația drepturilor omului în Republica Moldova este evaluată de ONU

Delegația națională a Republicii Moldova participă, în format hibrid, în cadrul celei de-a 40-a sesiuni a Evaluării Periodice Universale a drepturilor omului (EPU) a Organizației Națiunilor Unite, la Geneva, în care are loc evaluarea situației drepturilor omului în Republica Moldova, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că pentru Republica Moldova EPU reprezintă un exercițiu de importanță majoră, având în vedere că are loc o dată la cinci ani, precum și în contextul angajamentelor internaționale ale Republicii Moldova pe dimensiunea drepturilor omului.

„Evaluarea Periodică Universală este un proces unic, care implică o revizuire a evoluțiilor în domeniul drepturilor omului din toate statele membre ale ONU. Totodată, este un proces în care este implicat statul, sub auspiciile Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, care oferă fiecărei țări posibilitatea de a informa ce acțiuni a întreprins pentru a îmbunătăți situația drepturilor omului și pentru a-și îndeplini obligațiile în acest domeniu”, se arată într-un comunicat de presă al MAEIE.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.