Situația de securitate din regiune, discutată la Guvern cu senatori americani

Situația de securitate din regiune, dar și consecințele războiului hibrid desfășurat de Federația Rusă în Republica Moldova au fost discutate de premierul Dorin Recean cu senatorii americani Jeanne Shaheen și Chris Murphy. În cadrul întrevederii s-a discutat și despre modalitățile prin care Statele Unite ale Americii pot contribui la avansarea Republicii Moldova pe agenda europeană, transmite IPN.

Șeful executivului a apreciat sprijinul constant al SUA în implementarea reformelor, accentuând aportul părții americane în dezvoltarea domeniilor cheie ale economiei, așa ca tehnologiile informaționale și industriile creative. „O altă reformă prioritară, susținută și de SUA, este reforma justiției. Vom continua efortul pe acest segment și vom lupta cu corupția pentru a asigura securitatea noastră națională. Prioritare rămân și crearea condițiilor pentru atragerea investitorilor în diverse domenii, inclusiv a companiilor americane”, a spus Dorin Recean, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit premierului, Republica Moldova oferă un șir de facilități oamenilor de afaceri, fiind o țară sigură pentru investiții. „Ne dorim ca oamenii din Statele Unite ale Americii să privească țara noastră ca pe o țară de oportunități, iar agenții economici să vină pentru a investi în sectorul financiar, energetic și în domeniul logistic”, a spus prim-ministrul.

La rândul lor, senatorii americani au remarcat progresul obținut de autoritățile de la Chișinău în procesul de implementare a reformelor. Oficialii au reiterat deschiderea de a oferi asistența necesară pentru consolidarea democrației și realizarea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova.

Părțile au discutat și despre manipularea informațională străină, inclusiv campaniile de dezinformare rusești, care reprezintă o amenințare la adresa Republicii Moldova. În acest context, a fost subliniată importanța dezvoltării gândirii critice a cetățenilor și formarea abilităților de identificare a dezinformării și a propagandei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.