Sistemul de învățământ trebuie să pregătească elevii pentru lumea din afara sălilor, forum

Este important ca sistemul de învățământ din municipiul Chișinău să facă schimbările necesare pentru a putea îndeplini misiunea de a pregăti elevii pentru lumea din afara sălilor de clasă. Sistemul de învățământ municipal trebuie să înțeleagă și să accepte competențele secolului XXI în cadrul formal, non-formal și informal, a declarat viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, la deschiderea Forumului Cadrelor Didactice din municipiul Chișinău „Competențele secolului XXI”, transmite IPN.

„Pedagogia secolului XXI este pedagogia competențelor. Acestea vor fi acele subiecte cheie despre care vom discuta în cele trei zile tematice ale forumului. Educația modernă are ca scop dezvoltarea conștientă a potențialului biopsihic al omului și formarea unui tip de personalitate solicitat de condițiile prezente și perspective ale societății”, a notat viceprimarul.

„Activitatea didactică a profesorului modern depășește evidențierea unor calități personale ale acestuia apreciate prin termeni de vocație, talent, măiestrie. Prin faptul că presupune însușirea unui sistem complex de cunoștințe teoretice, formarea unor deprinderi, abilități, competențe, calități și foarte important asumarea unor roluri într-o manieră riguroasă”, a mai spus Angela Cutasevici.

Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a menționat că la cele peste 50 de ateliere tematice planificate pe parcursul a trei zile de forum vor participa circa șase mii de cadre didactice. Vor ava loc instruiri ținute de specialiști din țară și de peste hotare. „Astăzi începe cu managementul educației non-formale, iar în ziua de mâine vom avea un training destul de important pentru managementul curricular. Și în data de 24 august vom veni cu managementul instituțional. În data de 25 august, în cadrul ședinței plenare a Forumului Cadrelor Didactice din municipiul Chișinău „Competențele secolului XXI” vom avea totalurile anului de studii trecut”, a declarat Andrei Pavaloi.

Forumul Municipal al Cadrelor Didactice ,,Competențele secolului XXI” este organizat de către Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău în perioada 22-25 august. În cadrul atelierelor participă specialiști naționali și internaționali.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.