Siegfried Mureşan: Propaganda și politicienii populiști trebuie demascați în această perioadă

Declarațiile făcute de mai mulți oficiali cu privire la faptul că în Uniunea Europeană nu ar exista o eventuală solidaritate în contextul luptei împotriva COVID-19, sunt catalogate de europarlamentarul Siegfried Mureşan drept populiste. În opinia europarlamentarului român, propaganda și politicienii populiști trebuie demascați în această perioadă, notează IPN.

„UE ajută Italia cu echipamente, preia persoanele bolnave. În plus, UE a decis pentru prima dată crearea unei rezerve europene de medicamente, o rezervă prin care UE face licitații comune pentru produse necesare în lupta cu COVID-19. Săptămâna trecută a fost făcută prima licitație pentru măști și ventilatoare, iar săptămâna asta pentru teste care identifică virusul”, a declarat politicianul în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de marți seara de la postul de televiziune TVR Moldova.

Totodată, Siegfried Mureşan a îndemnat politicienii italieni să stopeze propagarea unor fake news-uri care servesc Federația Rusă și China, și deservesc Italiei și Uniunii Europene.

„Situația în Italia și Spania este cea mai gravă din cauza numărului mare de decese. Italia avea ieri 100 000 de cazuri, Germana avea 63 000. Italia avea 63 000 în urmă doar cu o săptămână. Trebuie să fim solidari și să ne ajutăm, dar trebuie să înțelegem cu toții că în toate țările din UE situația este dificilă. În Belgia sunt 13 000 de cazuri la o populație de 10 milioane de locuitori. Situația este serioasă și în alte țări și trebuie să fim conștienți”, a adăugat europarlamentarul.

Oficialul european precizează că în aceste zile trebuie să existe o solidaritate în tot blocul european.

„Dacă Uniunea Europeană nu ar acorda ajutor și țările membre nu ar fi solidare, fiecare țară s-ar simți abandonată, pe cont propriu, pentru că după aceasta nu mai reușești să obții solidaritate și unitate europeană în 3-4 luni. Este important ca solidaritatea să fie atinsă la începutul procesului”, a menționat politicianul.

Siegfried Mureşan îndeamnă populația să stea acasă o perioadă pentru că de acest lucru depinde revenirea la activitățile normale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.