Siegfried Mureșan: Primele doze de vaccin din partea României ar putea veni chiar în această săptămână

Europarlamentarul roman, Siegfried Mureșan, anunță că primele doze de vaccin din cele 200 de mii, promise Republicii Moldova de președintele României, Klaus Iohannis, ar putea ajunge la Chișinău chiar în această săptămână, notează IPN.

“România are acces la vaccinul Pfizer, care trebuie stocat în condiții foarte stricte, la -80 de grade și acum a venit și cel de-al doilea vaccin de la Moderna, care poate fi stocat la temperaturi mai ridicate. Din acest vaccin, a cărui stocare este mai ușoară, Guvernul României este pregătit să doneze Republicii Moldova, de îndată ce se vor finaliza toate formalitățile, primele doze. Eu cred că vor veni chiar în această săptămână”, a anunțat Siegfried Mureșan în timpul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Potrivit europarlamentarului român, în prezent, au loc negocieri între statele membre ale Uniunii Europene, astfel încât Republica Moldova și celelalte state membre ale Parteneriatului Estic să beneficieze de vaccin pentru imunizarea medicilor din spitalele cu profil COVID-19.

“Se lucrează la un plan prin care UE să doneze Republicii Moldova și țărilor din vecinătatea estică doze de vaccin pentru imunizarea medicilor. Până Uniunea Europeană se pune de acord pe acest subiect, în Republica Moldova va veni deja vaccinul din România”, a declarat Siegfried Mureșan.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat acum o săptămână planul național de imunizare anti-COVID-19. Potrivit documentului, în prima etapă vor fi imunizați lucrătorii din sistemul medical și personalul/ beneficiarii din cadrul serviciilor de asistență socială. Etapa a doua prevede vaccinarea adulților cu vârsta mai mare de 60 ani, persoanelor cu comorbidități, angajaților structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice și lucrătorilor sistemului penitenciar. În etapa a treia va fi imunizată populația generală, indiferent de vârstă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.