Sesizarea procurorului general privind mușamalizarea unor scheme imobiliare periculoase

Detectivul particular Anatolie Postică, ex-șef al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție din cadrul MAI, sesizează procurorul general cu privire la mușamalizarea „schemelor imobiliare periculoase, puse la cale de către fostul administrator al unei companii imobiliare din Chișinău”. În demersul său, Anatolie Postică menționează că dosarele în care figurează fostul administrator nu au o finalitate, iar un șir de petiții adresate procuraturilor specializate nu s-au soldat decât cu răspunsuri formale.

Detectivul particular a declarat într-o conferință de presă la IPN că ilegalitățile ar consta în „tăinuirea tranzacțiilor, precum și nedeclararea veniturilor, adică eschivarea de la plata impozitelor”. Anatolie Postică, care este și expert anticorupție, susține că a acumulat informații despre episoade noi în activitatea fostul administrator al companiei imobiliare. Unii angajați ai companiei i-au furnizat mai multe materiale, inclusiv copii la contracte de vânzare-cumpărare, contracte de arvună, care nu au fost luate la evidență în contabilitatea întreprinderii.

Anatolie Postică menționează că, având în vedere că încălcările constatate sunt pasibile de răspundere penală, a transmis informațiile obținute către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, dar și către Inspectoratul Fiscal de Stat. Deși au trecut mai bine de trei luni, nimeni dintre agenții imobiliari vizați nu au fost audiați sau verificați. În demers, se mai spune cu unul dintre procurori a dispus efectuarea unor percheziții în care sunt vizați unii angajați ai companiei, în baza unei plângeri trucate, în timp ce autoritățile au fost informate în repetate rânduri despre ilegalitățile organizate de către fostul administrator.

Anatolie Postică spune că anexează la demers și materialele adunate pe acest caz, pentru ca acestea să fie examinate prin prisma competențelor procurorului general.

  • Anatolie Postica despre demersul catre procurorul general
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.